Blog: Duurt lang!

Eind april eindelijk naar de campus? Blogger Emma hoopt het van harte.
Emma Mouthaan

Het is ondertussen alweer april 2021. Dat had je vast zelf ook wel door, maar ik herhaal het toch maar even haha. Voor veel studenten betekent april 2021 namelijk dat ze alweer meer dan een jaar thuis aan het werk zijn. Hetzelfde geldt helaas voor mij, en ik begin het thuis studeren een beetje zat te worden!

In maart vorig jaar gingen van de ene op de andere dag de meeste hoorcolleges, werkgroepen en commissievergaderingen op de campus niet meer door en alles ging voortaan via Zoom, Teams, Proctor, etc. Na wat gestuntel in de eerste paar weken werden zelfs de meest digitaal onkundige hoogleraren er enigszins handig in en kon ‘het nieuwe studeren’ beginnen.

Gelukkig leerde ik via online groepswerk toch maar liefst vier medestudenten ‘kennen’

In het eerste half jaar kon ik daar nog wel redelijk goed mee dealen. Ik had het druk met andere zaken en vond het wel lekker dat ik nu wat meer tijd voor mezelf had. Sowieso had ik in de laatste twee periodes van vorig collegejaar maar weinig vakken ingepland, waardoor ik in eerste instantie niet zo veel last had van het thuis studeren.

In september begon ik weer met fulltime studeren en had ik een druk programma. Ik ging verschillende vakken volgen in een (voor mij) nieuw vakgebied, aan een andere universiteit en dan ook nog eens zonder dat ik iemand van mijn nieuwe studie kende. Dat was wel even slikken, maar gelukkig leerde ik via online groepswerk toch maar liefst vier medestudenten ‘kennen’.

Gelukkig lijkt er ondertussen licht aan het einde van de tunnel te zijn – voor studenten tenminste – want er komen sneltesten beschikbaar voor universiteiten! Het streven is dat alle studenten vanaf eind april één dag per week naar de campus kunnen gaan om weer fysiek onderwijs te krijgen. Zelf ben ik wat sceptisch over of ze dat ook echt gaan halen, maar toch kan ik niet wachten om weer op de universiteit te studeren en mijn nieuwe medestudenten eens in het echt te ontmoeten!

Houd jij het thuis studeren nog een beetje vol? Laat het hieronder weten.

Emma Mouthaan (25) is masterstudent Molecular Nutrition and Toxicology en volgt daarnaast een master Schrijven aan de VU. Emma blogt over studeren en financiën op haar website De Skere Student. Eerder schreef ze ook over fashion en eten.

Meer blogs:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.