Wegwijzer voor studentenbegeleiding

WUR heeft een wegwijzer ontwikkeld voor studenten met vragen en problemen.
Een screenshot van de wegwijzer. Beeld: Student Guidance

De wegwijzer laat zien welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn voor de verschillende vragen en problemen waar studenten mee zitten.

Stel, je bent een student en je loopt ergens tegenaan waarbij je hulp nodig hebt. WUR biedt een hoop mogelijkheden aan: studieadviseurs, studentendecanen, studentenpsychologen, vertrouwenspersonen, studentencoaches en ga zo maar door. Ook zijn er manieren om zelf aan de slag te gaan met trainingen of zelfhulpmodules op het online platform GezondeBoel.nl. Om ervoor te zorgen dat studenten door de bomen het bos nog zien, is er een wegwijzer ontwikkeld.

‘De routekaart geeft een duidelijk overzicht aan studenten’, zegt welzijnsmanager Door van der Sloot. ‘Enerzijds brengen we heel helder in beeld met welke problemen je waarheen kunt stappen. Anderzijds laten we ook zien wat studenten zelf kunnen doen. Het welzijn van de student begint bij de student Zij moeten zelf de eerste stap zetten. Deze kaart laat zien wat er inmiddels mogelijk is. Het aanbod is groot, dit overzicht helpt je de weg te vinden.’

Duidelijkheid

Ook voor docenten en andere begeleiders in de organisatie is het niet altijd even duidelijk wat er qua aanbod is en wie wat doet, zegt Van der Sloot. ‘Het overzicht is bedacht vanuit de student, maar kan dus ook anderen die studenten begeleiden helpen.’

De wegwijzer is te vinden op de website www.wur.eu/studentguidance waar hij te downloaden is als interactief PDF-bestand. Als je klikt op de ondersteuningsmogelijkheid die je nodig hebt, kom je op de juiste webpagina terecht.

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.