Nieuw! Resource SofaScience

Vandaag start Resource SofaScience: WUR-wetenschappers vertellen ‘op de sofa’ hun verhaal.
Screenshot uit de video met Tim van Emmerik Screenshot uit de video

In Resource SofaScience vertellen WUR-wetenschappers over hun onderzoek. Maar dat niet alleen. De Resource-studentredacteuren en WUR-studenten Anna den Hartog en Laura Bergshoef vragen ook wat hen drijft.

Plasticonderzoeker Tim van Emmerik trapt af. Anna: ‘We hebben gekozen voor een huiskamersetting omdat we niet alleen benieuwd zijn naar de wetenschappelijke aspecten van het onderzoek, maar ook naar de persoonlijke: waarom heb je voor dit onderwerp gekozen, wat drijft je als onderzoeker, wat betekent het onderzoek voor de maatschappij, hoe belangrijk vindt de wetenschapper dat? Ik weet nu bijvoorbeeld niet alleen alles over de drijfveren en het onderzoek van Tim, maar ook dat zijn lievelingsboek Nooit meer slapen is van W.F. Hermans.’

In de volgende Resource SofaScience vertelt Wieger Wamelink, ecoloog en exobioloog (ruimtelandbouwer), zijn verhaal.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.