Ontmoet onze nieuwe blogger: Emma Mouthaan

Emma Mouthaan (25), masterstudent Molecular Nutrition and Toxicology.
Emma Mouthaan

Toen Emma vanwege RSI haar masteropleiding tijdelijk stil moest leggen, kwam ze erachter dat ze een enorme studieschuld had opgebouwd. Omdat ze toch thuis zat, besloot ze zich te verdiepen in financiën, sparen en beleggen. Ze deelt haar ervaringen op haar persoonlijk blog: De Skere Student.

Door dit blog herontdekte ze haar passie voor schrijven. ‘Ik heb vroeger ook veel geblogd, over fashion en recepten en nu dus over geld.’ Inmiddels volgt ze een master Schrijven aan de VU.

Voor Resource zal Emma ook gaan bloggen over financiën, maar ze zal ook andere onderwerpen aansnijden. ‘Het verbaast mij dat je zo makkelijk geld kunt lenen bij DUO, zonder enige financiële educatie kan je gewoon een vinkje zetten om maximaal te lenen. Andere financiële instellingen zoals verzekeraars en banken zijn verplicht ervoor te zorgen dat de klant goed op de hoogte is en een afgewogen beslissing neemt.’

Geld is te belangrijk om het er niet over te hebben

Met haar blogs hoopt Emma studenten bewuster te maken van hun financiën en studieschuld. ‘Ik wil graag het suffe imago van financiën afstoffen en het taboe op praten over geld doorbreken. Want geld is te belangrijk om het er niet over te hebben.’

Naast schrijven leest Emma graag. Verder vind ze het leuk om samen met anderen iets te creëren en ze neemt graag plaats in diverse commissies.  ‘Samen iets moois neerzetten, dat vind ik heel leuk. Een evenement, een tijdschrift, noem maar op.’

Lees hier haar eerste blog.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.