Collega’s spreken tijdens een tele-wandeling

Corona-proof alternatief voor gesprek bij de koffie(automaat).
Marie Wesselink, selfie.

De personeelsvereniging van de WUR business unit Open Teelten heeft een corona-proof alternatief bedacht voor gesprekjes met collega’s bij de koffie(automaat). Ze koppelt collega’s die elkaar over de telefoon spreken tijdens een wandeling.

Volgens één van de initiatiefnemers, Marie Wesselink, bevalt het tele-wandelen goed. Ze heeft inmiddels twee keer gewandeld, één keer met een collega bij Open Teelten die ze normaal weinig sprak en een keer met een gepensioneerde WUR-medewerker die 40 jaar bij haar afdeling had gewerkt. ‘Het geeft energie’, zegt Wesselink.

Koppelen

‘We dachten: dit is zo leuk, dit kunnen meer afdelingen van WUR organiseren. Het is makkelijk te regelen. Je maakt een formulier aan, vraagt de medewerkers of ze zich willen aanmelden en koppelt ze.’ Zelf werkt Wesselink in Lelystad en woont ze in Wageningen, maar voor de coronacrisis zat ze ook vaak op de proefbedrijven van Open Teelten in Drenthe en Noord-Limburg. Ze wandelt nu in Wageningen, terwijl haar collega’s elders wandelen. Meer weten? Mail Marie.

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.