Resource-wandeling smaakt naar meer

Resource’s wandelproject Wageningen Walks Together zit erop. Nieuwe initiatieven staan klaar.
Studenten wandelen samen op de campus. Foto: Resource

Na vier weken samen wandelen is het Wageningen Walks Together (WWT) project afgelopen. Andere organisaties zoals De Bongerd en Thuis komen op korte termijn met vergelijkbare initiatieven waar mensen die samen willen wandelen, terechtkunnen.

Waarom namen mensen deel aan WWT en hoe hebben ze het ervaren? Bachelorstudent Environmental Sciences Shun Hei (Nathan) Lee (19) deed twee keer mee. ‘Ik ben altijd blij als ik nieuwe personen uit verschillende landen kan leren kennen. Dat is ook een van de redenen dat ik hier ben komen studeren. Maar momenteel is het behoorlijk moeilijk je sociale netwerk op te frissen.’

Veilig alternatief

Lee’s eerste wandeling was met een student Organic Agriculture uit Nepal die relatief nieuw is in Wageningen. ‘Ze vertelde over haarzelf en hoe anders haar leven hier is dan haar leven in Nepal. Ik woon al wat langer in Wageningen, dus ik kon een paar mooie locaties aan haar laten zien tijdens de wandeling. Het was hartstikke leuk.’

‘Initiatieven zoals WWT zijn belangrijk’, zegt Lee. ‘Er zijn geen feestjes of bijeenkomsten in deze tijd, maar het is essentieel om een veilig alternatief aan te bieden waarbij mensen elkaar kunnen leren kennen. Wandelen helpt mensen ontspannen. Er zijn ook andere projecten die zulke alternatieve ontmoetingsmogelijkheden aanbieden, kijk maar eens bij het Informal Student Support Network.’

Vervolgwandeling

Niet alleen studenten namen deel aan WWT, ook medewerkers, zoals Sander Scheppink (27), medewerker Voorlichting en Werving. ‘Uit mezelf ga ik niet altijd wandelen, maar als je een afspraak hebt, dan ga je ook. Daarbij is het een manier om mensen te leren kennen, dat is ook leuk. Even een nieuw gezicht. We hebben over de campus gelopen en lekker gepraat. Het was gezellig.’

Ook een Idealis-medewerker ging uit wandelen. ‘Wat een leuke manier om in deze covid-tijd buiten de deur te komen en weer eens een ander gesprek te voeren. Mijn wandelgenoot en ik hebben al afgesproken voor een vervolgwandeling!’

Nieuwe initiatieven

Heb je ook zin om mensen te leren kennen tijdens een wandeling? Er staan twee vergelijkbare initiatieven op de planning. Sportcentrum de Bongerd biedt binnenkort wandelingen aan voor WUR-studenten en medewerkers met Walk en Talk, zie daarvoor dit instagramaccount.

Ook kan je terecht bij Wageningen Wandelt, voor wandelingen met allerlei soorten en maten Wageningers. Hou daarvoor de website van ThuisWageningen in de gaten.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.