[no]WURries: Kerst

Wat kunnen we deze kerst voor elkaar betekenen?

Nieuwe tradities

Niet alleen internationalen, maar ook veel Nederlanders zien hun familie en vrienden niet deze feestdagen. Wat dat betreft zitten we min of meer in hetzelfde schuitje. Dat geeft mij troost en biedt ook kansen om nieuwe tradities te creëren. Bestel bijvoorbeeld met alle collega’s eten bij hetzelfde restaurant en  geniet van een online etentje. Of nodig een internationale collega uit om kerst te vieren met jou en je gezin. En stuur vooral lekker veel kaarten en cadeaus naar je familie en vrienden. Zo voel je je toch verbonden met elkaar.

Lin Batten – Onderzoeksassistent Recht

Walking dinner

Op dit moment mag je drie personen bezoek ontvangen, aangenomen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. Dat is perfect voor een ‘walking dinner’ waarbij iedereen thuis één gang kookt. Verzamel bij de persoon die het aperitief verzorgt en wandel na ieder gang naar het huis van degene die het volgende gerecht bereid heeft. Op die manier blijf je niet te lang in ongeventileerde ruimtes zitten, krijg je frisse lucht en wek je eetlust op met wat beweging. Dat wordt vast een gevarieerde, sociale avond met heerlijk eten. Geniet ervan!

Sanda Lenzholzer – Leerstoelhouder Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning

WUR, help mee!

Dit is een probleem voor veel internationale medewerkets en studenten. Ik wil WUR oproepen om zich om deze groep te bekommeren en een online evenement te organiseren waar we samen kerst kunnen vieren en kunnen aftellen tot het nieuwe jaar.

Yosapol Harnvanichvech – promovendus bij Biochemie

Creatieve energie

Ik ben ook een international en ik wil graag drie dingen die ik ga doen met jullie delen ter inspiratie. In de vakanie ga ik cakejes bakken voor alle collega’s die mij in deze coronatijd zo goed ondersteunen. En ik ga een lekkere lange wandeling maken in Park Sonsbeek of op De Hoge Veluwe. En ik ga een middag in mijn kamer, met iets lekker warms te drinken erbij, al mijn energie en creativiteit stoppen in het maken van een schilderij. Ben je zelf niet zo creatief? Probeer dan eens ‘painting by numbers’. Ook erg leuk om te doen.

Yu Lei – Promovendus bij Milieutechnologie

Next WURry: Career suicide

Heb jij advies of tips voor deze Wurrier? Of heb je zelf goede raad nodig? Mail je tips of vraag (maximaal 100 woorden) vóór 5 januari naar resource@wur.nl tav noWURries.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.