Bijna 70.000 euro in studentennoodfonds

Inmiddels hebben 24 studenten met acute financiële nood steun gekregen.
Noodfonds keert uit aan studenten in nood Foto Shutterstock

Toen covid-19 uitbrak kwamen sommige studenten buiten hun schuld om in acute financiële nood. University Fund Wageningen (UFW) heeft daarom een crowdfunding gestart en geld opgehaald voor een noodfonds voor studenten. Medewerkers, alumni en studenten hebben daar nu in totaal 68.730 euro gedoneerd. Inmiddels hebben 24 studenten steun ontvangen.

Het zijn vooral internationale studenten die een beroep doen op het noodfonds, vertelt Daniëlle Grashuis van het UFW. ‘Door de coronapandemie lopen ze studievertraging op en dat is zo duur dat ze het financieel niet meer rond krijgen. Deze studenten kunnen nergens anders aankloppen voor financiële ondersteuning. Veel studenten die hulp vanuit het fonds hebben ontvangen zeggen dat zij zonder deze hulp hadden moeten stoppen met hun studie.’

Nog open

Er is nog steeds financiële hulp beschikbaar voor studenten in nood, vertelt Grashuis. ‘Aanvragen kunnen dus nog steeds worden ingediend via de website. Om kans te maken op steun moet je kunnen aantonen dat je financiële nood veroorzaakt is door de coronacrisis. Naast bachelor- en masterstudenten kunnen ook promovendi met een beurs of zelf-gefinancierde promovendi in acute financiële nood aanspraak maken op steun.’

Een selectiecommissie kijkt vervolgens of een aanvraag aan alle voorwaarden voldoet. Als deze van mening is dat de student zich door steun van het fonds weer kan richten op zijn of haar studie zonder financiële zorgen, dan wordt de aanvraag gehonoreerd. Met de steun van het fonds kunnen kosten van levensonderhoud, inclusief huisvesting, tijdelijk gedekt worden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.