Prijs voor levende golfbreker

WUR-studenten wonnen met Reshore de publieksprijs tijdens de 4TU Impact Challenge.
Foto 4TU Impact Challenge

De prijs van 1500 euro werd in de wacht gesleept door de recent afgestudeerde Mitchell Williams (26) en Frej Gustafsson (23) van  Aquaculture en Marine Resource Management. Hun ontwerp, ReShore, is een levende golfbreker. Deze beschermt niet alleen de kustgebieden maar herstelt ook het ecosysteem onder water en kan worden gebruikt als oester- of mosselkwekerij. De mannen zijn erg blij met de prijs: ‘Het laat zien dat mensen een connectie voelen met onze innovatie.’

De constructie van de levende golfbreker vanuit onderwaterperspectief: met in het midden de kooien waarin schelpdieren als oesters en mosselen kunnen groeien. Beeld: Team ReShore.

Bij de 4TU Impact Challenge, die dit jaar plaatsvond op 19 november, presenteerden teams van de technische universiteiten Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen hun ideeën voor een ‘technologische innovatie met impact’. ‘Impact’ wil hier zeggen dat hun businessplan bijdraagt aan een veilige en duurzame toekomst. In totaal deden acht teams mee (twee per universiteit). Namens WUR deed ook team FarmVent mee met hun verse-kruidenautomaat. De overall winnaar van de Challenge was het team ZED (Zero Energy Development) van de TU Delft. ZED ontwikkelt batterijloze applicaties voor een breed spectrum aan bedrijven. Hun prijs is een trip naar de World Expo in Dubai.

In de komende Resource (3 december) lees je hoe de levende golfbreker precies werkt.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.