WUR-student wint zilver bij ASN Bank Wereldprijs

Kumasi Drinks, een start-up die sap maakt van cacaovruchtvlees, wint 15.000 euro.
Linda Klunder. Foto: Linda Klunder.

Linda Klunder (25), masterstudent Management, Economics and Consumer Studies is medeoprichter van Kumasi Drinks, een bedrijf dat cacaovruchtvlees (nu nog een afvalproduct) koopt van cacaoboeren en er sap van maakt. ‘Zo krijgt een restproduct opeens waarde voor de cacaoboer, dus krijgen boeren meer betaald en wordt er bovendien minder eten onnodig weggegooid.’

Klunder is blij met de tweede plek. ‘Super! We gaan mooie dingen met het prijzengeld doen.’ Het plan is om in 2021 honderdduizend flesjes cacaodrank produceren. Momenteel ligt het drankje in zo’n vijftien chocoladespeciaalzaken in Nederland. ‘Begin 2021 willen we opschalen naar grotere winkels en in 2022 in de supermarkt liggen.’

Falafval

De eerste plek ging naar De Warmte, een bedrijf dat huizen wil verwarmen door de warmte van het afvoerwater van een huishouden terug te winnen. Forest Wool, een bedrijf dat textiel maakt van dennennaalden, werd derde. De publieksprijs werd gewonnen door Falafval, dat groente-reststromen gebruikt om falafel te maken. Meer over de deelnemers lees je hier.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.