Sonja Isken wint Zilveren Zandloper

Nationale prijs voor ontwikkelaar van de Wageningse Biotechnologie-opleiding.
Sonja Isken neemt Zilveren Zandloper in ontvangst. Foto: Richard van Kranenburg Sonja Isken ontving de Zilveren Zandloper op 11 november coronaproof op de campus. Foto: Suzan van Kranenburg

Sonja Isken, opleidingsdirecteur Biotechnologie in Wageningen, heeft vandaag de Zilveren Zandloper gewonnen. Met die prijs – een beeldje en 2.500 euro – honoreert de Nederlandse Biotechnologie Vereniging op haar jaarlijkse congres innovaties op het gebied van biotechnologie in onderwijs en onderzoek.

Ontwerpgericht

Zilveren zandloper van Sonja Isken

Isken krijgt de prijs voor het vormgeven en uitdragen van de Wageningse opleiding Biotechnologie. Ze was de afgelopen 20 jaar coördinator van de Wageningse biotechnologie-opleiding en ontwikkelde in die periode een opleiding die heel goed de basisdisciplines – denk aan microbiologie, biochemie, moleculaire biologie en proceskunde – aan elkaar knoopte in een ontwerpgerichte opleiding. Zo kregen de studenten Biotechnologie begin dit jaar opdracht om een technologieplatform te ontwikkelen voor de productie van Covid-19-vaccins. Deze aanpak stimuleert samenwerking en integraal denken onder de studenten, aldus de jury.

Aanstekelijk

Verschillende scholieren kozen voor de Wageningse opleiding na het aanstekelijke enthousiasme van Isken voor haar vakgebied tijdens de voorlichtingsdagen in Wageningen, constateert hoogleraar René Wijffels, die Isken voordroeg voor de prijs bij de Nederlandse Biotechnologie Vereniging.

Eerdere Wageningse winnaars van de Zilveren Zandloper zijn onderzoeker Colin Ingham en het Wageningse team dat reizende DNA-labs voor middelbare scholen opzette.

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.