Surf your stress: digiminderen

Op zoek naar je digitale balans tijdens de Surf your stress-week.
Johan van Houten over digiminderen. Foto: Digiminderen.

Tijdens de Surf Your Stress-week (16 t/m 20 november) krijgen studenten handvaten om met stress om te gaan. Dat gebeurt in de vorm van lezingen, sportactiviteiten en workshops. Resource zet drie activiteiten in de schijnwerpers. Vandaag: digiminderen.

Johan van Houten noemt zichzelf expert ‘digiminderen’. Hij besloot heel 2016 zonder mobiele telefoon en internet te leven. ‘Op dit moment werkt en studeert bijna iedereen vanuit huis, dus nu zou dat wel heel uitdagend worden. Wat ik met mijn lezing ‘Vind je digitale balans’ wil bereiken, is dat je gaat kijken wat voor jou persoonlijk een gezonde balans is tussen online en offline.’

Tips en tricks

Die balans is voor iedereen anders, zegt Van Houten. ‘Als je twaalf uur per dag op een scherm zit, voel je zelf ook dat je niet gezond bezig bent. Hoe kun je het gezonder voor jezelf inrichten? Daar wil ik bij helpen. Er komen natuurlijk ook een paar tips & tricks langs.’

Een van zijn tips deelt hij alvast: geen telefoon meer in de slaapkamer. ‘Als je naar bed gaat en wakker wordt zonder telefoon, krijgt je brein meer rust. Als je vlak voor het slapen op je telefoon kijkt, moeten je hersenen eerst die gegevens weer verwerken. En als je zodra je wakker wordt meteen je telefoon pakt, ben je gelijk al met andere dingen bezig dan in het hier en nu leven. Dus investeer in een goede wekker.’

Bekijk hier het programma van de Surf your stress-week.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.