Twee Wageningers in Famelab Final 2020

Esther Okafor won publieksprijs, Stijn Schreven behaalde geen prijs.
Foto: Famelab 2020

De Wageningse masterstudente Esther Okafor heeft op 11 september de publieksprijs gewonnen met haar presentatie op de Famelab Final 2020. Wagenings promovendus Stijn Schreven, die ook deelnam, behaalde geen prijs. Elf studenten en promovendi van verschillende universiteiten namen deel aan de Nederlandse finale. De winnaar, Liza Cornet van Leiden University, gaat door naar de internationale Famelab finale in november.

Bacteriën

Okafor won een van de drie publieksprijzen met haar voordracht over bacteriën die onze voeding besmetten. Door goed te onderzoeken hoe bacteriën in leven blijven tijdens het conserveren van voedsel, kunnen we voedsel-gerelateerde ziekten en doden voorkomen, stelde de uit Nigeria afkomstige masterstudente.

Insect

Stijn Schreven, promovendus bij Entomologie, hield een betoog over de black soldier fly, een insect dat letterlijk opgroeit in de shit en een belangrijke eiwitleverancier kan worden voor ons veevoer.

Hier de presentaties van Esther Okafor en Stijn Schreven:

Stijn Schreven – FameLab Final 2020 from British Council Netherlands on Vimeo.

Esther Okafor – FameLab Final 2020 from British Council Netherlands on Vimeo.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.