Smaken van WUR: Noord Indiase eierkerrie

Voedsel heeft een grote impact op onze gezondheid en leefomgeving. En in onze WUR-gemeenschap zijn heel wat smaken te vinden. Aarzoo Kohra neemt ons mee naar haar thuisland India.
Ingredienten (voor 2 personen):
• 1 theelepel komijnzaadjes
• 1 kopje rijst en ruim water om de rijst in te koken
• 4 eieren
• 2 aardappels, in blokjes van 1 cm
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 uien, fijngesneden
• 2 tomaten, in blokjes
• 0,5 eetlepel van elk van de volgende kruiden: garam masala, kurkumapoeder, korianderpoeder, rode chilipoeder
• Mespuntje zout (naar smaak)
• 1,5 eetlepel gemberknoflook past

‘Door de Indiase kruiden zoals garam masala en kurkuma smaakt dit gerecht naar thuis. Je bereidt dit supersnel, en alles wat je nodig hebt is verkrijgbaar in de toko.’

Fruit de komijnzaadjes en de rijst (zelf kies ik voor Basmati rijst). Als de geur van komijn goed vrijkomt, voeg je water toe en laat de rijst gaarkoken.

Kook de eieren en de aardappelen. Pel de eieren, en bak ze samen met de aardappelen goudgeel in zonnebloemolie. Haal de eieren en aardappelen uit de koekenpan en leg ze opzij.

Fruit de knoflook en de ui in de overgebleven zonnebloemolie. Als de ui goudgeel gebakken is, voeg je de gember-knoflook pasta toe. Roer alles goed door.

Voeg de gehakte tomaat toe, samen met een mespuntje zout, de garam masala, kurkuma, korianderpoeder en rode chilipoeder. Laat vijf minuten zachtjes doorkoken onder voortdurend roeren.

Aarzoo Kohra (22) masterstudent Plantwetenschappen

Voeg de eieren en aardappelen toe en een kopje water. Laat gedurende 8 minuten zachtjes koken. Vergeet niet af en toe te roeren en dan….

BINGO! Geniet van je Noord Indiase eierkerrie!

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.