Campusbewoners: Remode Solutions in Plus Ultra II

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we er ieder nummer een aan je voor. Dit keer: Remode Solutions in Plus Ultra II.
Plus Ultra II Loopbrug Foto: Kadans Science Partner

Remode Solutions print bioreactoren met behulp van 3D-printertechnologie. Het bedrijf richt zich op kleine bioreactoren (tot 10 liter) in bijvoorbeeld farmaceutische- en milieu-technologische onderzoekslaboratoria. Oprichter is Carlos Serrano. Serrano: ‘Veel onderzoekers gebruiken voor hun biotechnologisch onderzoek kleine bioreactoren. De huidige bioreactoren zijn voornamelijk van glas of staal en zijn gestandaardiseerd. Onze bioreactoren zijn van herbruikbaar materiaal, kunnen snel geprint worden, zijn op maat gemaakt en voordelig in de aanschaf.

Heb je al producten op de markt?

‘We zitten in de beginfase van ons bedrijf en zijn nog druk aan het experimenteren met verschillende materialen en prestatie-eisen. Onze eerste levering was een 300 ml bioreactor voor onderzoekers van het NIOO-KNAW. Deze wordt nu gebruikt in hun afvalwaterexperimenten.

Sinds mei 2018 ben ik fulltime bezig met prototypes te optimaliseren

Welke link met WUR heb je?

‘Ik kom uit Spanje, heb mijn BSc Biochemie in Sevilla voltooid en ben toen in Wageningen mijn master Biotechnologie gaan doen. Ik werkte vaak met bioreactoren en dacht na over de mogelijkheden om deze op maat te maken. Tijdens het vak New Venture Creation bij WUR heb ik mijn idee met een team studenten uitgewerkt in een bedrijfsplan. Vanaf mei 2018 ben ik fulltime bezig de prototypes te optimaliseren. We zijn gevestigd op de campus, nu nog in Atlas, straks in PlusUltra II. We hebben veel steun gekregen van StartLife en StartHub. Onze eerste afnemers waren de labs op Wageningen Campus.’

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.