Studentenverenigingen trekken veel meer nieuwe leden

Studentenverenigingen krijgen vijftig procent meer leden.

Flyers uitdelen kon niet en grote wervende feesten waren verboden. De studentenverenigingen vreesden dat ze maar moeilijk nieuwe leden konden aantrekken, nu de introductieperiodes niet of beperkt doorgingen. Maar de eerstejaars hebben zelf de weg naar de sociëteiten gevonden, blijkt uit cijfers van de Landelijke Kamer van Verenigingen.

Toestroom

De 48 studentenverenigingen die de LKvV vertegenwoordigt telden vorig jaar tienduizend nieuwe inschrijvingen en nu staat de teller al op ruim 15 duizend. Vooral in Eindhoven (+79 procent), Utrecht en Groningen (+66 procent) is de toestroom groot. In Amsterdam en Utrecht zijn de cijfers nog niet compleet.

In het echt

Bij de verenigingen zullen allerlei online activiteiten plaatsvinden, zegt preses Yorick van der Heiden van de LKvV, ‘maar elkaar fysiek ontmoeten is nog steeds de beste manier is om nieuwe mensen te leren kennen’.

Horecamodel

Alle verenigingen zijn sinds 1 juni weer open volgens het horecamodel, dus op anderhalve meter afstand met aangewezen zitplaatsen. Van der Heiden: ‘Dat maakt de capaciteit van je ruimte wel flink kleiner dan als je een dansfeest kunt houden waar de mensen schouder aan schouder staan. De leden kunnen dus minder vaak naar de sociëteit, maar ontmoeten elkaar nog altijd wel in het echt.’

bron: LKvV

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.