Fietstocht tegen tijdelijke contracten

Wetenschappers trappen het academisch jaar af met een protest-fietstocht.
Foto: Roelof kleis

Deze ‘Tour of Academics‘ symboliseert de jaarlijkse trektocht van academische ‘nomaden’ met een tijdelijk contract. De tocht wordt georganiseerd door vakbonden AOb en FNV en actiegroep WOinActie, die dit probleem al jaren lang op de agenda proberen te zetten.

Door heel Nederland vinden diverse tochten plaats: één daarvan tussen Nijmegen en Wageningen. Achttien wetenschappers vertrokken om 14:00 vanaf de Aula van de Radboud Universiteit in Nijmegen via een knooppuntenroute naar de WUR-campus. ‘Vanwege corona is er gekozen voor een actie in de buitenlucht waarbij deelnemers zich gemakkelijk aan de anderhalve meter regels kunnen houden’, vertelt Annelies Coppelmans, Vakbondsfunctionaris FNV-WUR.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.