Urban Greenhouse Challenge gewonnen door Team Bagua

Het Spaanse Team Bagua heeft de tweede Urban Greenhouse Challenge gewonnen.
Team Bagua wint de tweede Urban Greenhouse Challenge. Foto: Guy Ackermans

Hun gelijknamige ontwerp ‘Bagua’ zou op een duurzame manier 665 ton voedsel per jaar produceren. Met het Bagua onderwijsprogramma wil het studententeam bovendien de boeren van de toekomst opleiden en bijdragen aan onderzoek.

In de Urban Greenhouse Challenge nemen interdisciplinaire en internationale teams van studenten het tegen elkaar op. Dit jaar was de opdracht om een state of the art stadskas te ontwerpen voor in Dongguan, China.

Artist impressions

De winnaars van de door WUR georganiseerde challenge werden donderdag 27 augustus bekendgemaakt tijdens de finale in Orion, die live werd gestreamd zodat ook teams uit andere landen erbij konden zijn. Team Bagua won 10.000 euro. De tweede plek was voor team KAS; TeAMSpirit eindigde op de derde plek.

In totaal deden tien teams mee aan de finale, uit Brazilië, China, Spanje, Oostenrijk en Nederland. De door hen bedachte urban greenhouse concepten variëren tussen high en low tech-oplossingen. Naast spectaculaire, iconische architectuur waren er robuuste, modulaire gebouwen die op verschillende locaties in elkaar gezet kunnen worden. Sommige teams kozen voor back to nature-aanpak, de andere zetten zich juist in voor de nieuwste vertical farming technologieën en apps om burgers bij voedselproductie in de stad te betrekken.

Een aantal artist impressions van het winnende ontwerp:

Artist impression van de buitenkant het winnende ontwerp Bagua.
Bagua van binnenuit.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.