Argo-bestuur roeit honderd kilometer voor voedselbank

Drie Argonauten hebben honderd kilometer geroeid om geld op te halen voor de voedselbank.
The three Argonauts. Photo: Argo

Het gaat om drie bestuursleden, vertelt voorzitter Joris Bergman. ‘Traditioneel gezien zouden de voorzitter, de materiaalcommissaris en de wedstrijdcommissaris meedoen aan de Ringvaart – een roeiwedstrijd van honderd kilometer in Delft. Vanwege corona is de Ringvaart afgelast, maar wij wilden nog wel graag de afstand roeien. Door de huidige versoepelingen wat sport betreft, kon dit.’

Wij zijn geschrokken van alle berichten over wachtrijen en tekorten bij de voedselbank

Argo-bestuur

Op zondag 9 augustus begonnen de Argonauten aan de tocht. ‘We zijn de originele Ringvaartroute gaan roeien. Door de hitte en veel pleziervaart moest de laatste etappe op maandag worden geroeid. We zijn in de middag van 10 augustus aangekomen in Delft.’

Voedselbank

Met hun actie haalden de roeiers geld op voor de voedselbank. ‘De afgelopen maanden zijn wij geschrokken van alle berichten over wachtrijen en tekorten bij de voedselbank’, schrijven de roeiers op hun actiepagina. Momenteel staat de teller op 1885 euro, maar doneren kan nog tot en met zondag.

Doneren kan hier.

Warmte en drukte op het water. Foto: Argo

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.