Meubilair in opslag door corona

Een corona-vaste werkplek telt minder werkplekken. Het overbodige meubilair kan daardoor in de opslag.
Foto: Lieke de Kwant

Het lijkt op een verhuizing. En dat is het feitelijk ook, wat vanmorgen in de Leeuwenborch plaatsvond. Verhuiswagens voeren overtollig meubilair af. De spullen gaan tijdelijk in de opslag op De Dreijen, legt locatiemanager Remy Bach uit. Zodat ze niet langer in de weg staan op de gangen. ‘Want dat staat zo slordig.’

Concreet gaat het om losse stoelen en tafels uit de collegezalen. ‘Op basis van afstand en ventilatie zijn voor alle ruimtes de aantallen werkplekken vastgesteld. Dan blijft ruwweg een kwart van de capaciteit over.’ De rest is tijdelijk overbodig en staat dus in de weg. ‘Omdat wij hier niet de ruimte hebben om het op te slaan, gaat het naar De Dreijen.’

Ook in de andere onderwijsgebouwen (Orion, Forum) is de boel waar nodig herschikt. Daarnaast is de routing in de gebouwen ingrijpend gewijzigd. In- en uitgaande stromen zijn gescheiden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.