AID-cie opgelucht

De introductie van nieuwe studenten gaat grotendeels in de geplande opzet door.
De voorbereidingen voor de AID zijn in volle gang

Dat is de inschatting van voorzitter Jessie Beinaert van de AID-commissie. ‘We zijn met iedereen, onder wie de gemeente en de veiligheidsregio, in gesprek. Er komt een noodverordening naar aanleiding van de maatregelen die gisteravond door het kabinet bekend zijn gemaakt. We hopen vandaag al een duidelijker beeld te krijgen. Donderdag begint de introductie al, dus het is kort dag.’ 

Roller-coaster

De afgelopen dagen waren een soort roller-coaster voor de organisatoren van de introductiedagen. Aanvankelijk het ongeloof, nadat berichten naar buiten kwamen dat de introductiedagen niet door konden gaan. ‘Dit gaat ze toch niet doen! Hoezo dan, en waarom’, herinnert Beinaert zich. Dan het afwachten. En gisteravond dus het verlossende woord.

We zijn heel erg blij dat niet alle plannen de prullenbak in hoeven

Jessie Beinaert, voorzitter AID-cie

‘Het was heel erg spannend. We zaten met zijn allen gekluisterd aan de buis’, vertelt ze. ‘En toen de opluchting. We zijn heel erg blij dat niet alle plannen de prullenbak in hoeven.’ En meteen daarna drong zich de vraag op: en wat betekent dit nu? Het antwoord daarop staat nog niet vast. Veel programmaonderdelen voldoen al aan de regels of vinden online plaats.

Verenigingen

De activiteiten op de verenigingen zijn volgens Beinaert een punt van overleg. ‘Het is de vraag of dat nog op de plek zelf mag of niet. Daarover zijn we met de gemeente en de veiligheidsregio in gesprek.’ Voor de rest ziet Beinaert weinig beperkingen. De avondprogrammering is goeddeels online en heeft derhalve van de gestelde sluitingstijd (22.00 uur) geen last.

‘We gaan er nog steeds een leuke week van maken voor iedereen die komt’, zegt Beinaert. ‘We snappen de zorgen van het kabinet en de beperkingen. We passen ons aan.’ En daarin is de commissie dankzij corona inmiddels best goed. 

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.