Corona, maar dan leuk

Niemand zat natuurlijk te wachten op een pandemie en niemand is er blij mee. Toch heeft de coronacrisis niet alleen maar nare kanten. Daarom vroeg Resource studenten en medewerkers naar de positieve bijvangst van deze crisis.
Illustratie: Henk van Ruitenbeek

Tekst: Nicole van ‘t Wout Hofland, Luuk Zegers en Coretta Jongeling

opinie frank.PNG

Frank Menting – DLO HBO Onderzoeker

In tegenstelling tot veel anderen, deed ik tijdens de crisis meer praktisch werk dan ervoor. Ik verving een collega die ver weg woont en ging iedere dag naar de kassen. Dat vond ik heerlijk en ik leerde daardoor ook veel bij. Het overige werk doe ik wel thuis en ik merk dat ik me daar beter kan concentreren dan op kantoor, waar mensen regelmatig binnenlopen met vragen. Nu werk ik samen met mijn vrouw, die altijd al thuis werkte. Dat is leuk, want ik leer daardoor een nieuwe kant van haar kennen en bovendien kunnen we gezellig samen koffiepauze houden in de tuin. 

Lidy de Vreede.jpg

Lidy de Vreede – Secretaresse leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Levensstijl

De coronacrisis heeft meer rust in mijn leven gebracht en datzelfde merk ik bij mensen om me heen. Het werk gaat natuurlijk door, maar daarbuiten zijn er minder verplichtingen en verwachtingen. Tot voor kort konden we niet naar de kroeg, bioscoop of verjaardagsfeestjes. Daarnaast hoeven we voor werk nu niet met z’n allen van locatie naar locatie te rennen. Door het thuiswerken was ik wel genoodzaakt om dieper in de techniek te duiken. Iets wat ook positief is, want daardoor heb ik weer nieuwe vaardigheden opgedaan. Verder heb ik mensen om me heen op een andere manier leer kennen. Via Skype en Teams zie je toch een andere kant van mensen en ontdek je ongekende talenten van je collega’s. 

Allert Smit.jpg

Allert Smit, net klaar met zijn master Biologie
Toen corona nog vooral een Aziatisch probleem was, werd ik verliefd. Ik ontmoette een geweldig meisje dat nu ongeveer een half jaar mijn vriendin is. In eerdere relaties vond ik het lastig om in het begin genoeg tijd te vinden om elkaar goed te leren kennen. Je bent allebei druk met je eigen leven. Maar toen de corona-lockdown begon en ons normale dagelijkse leven instortte, kon ik al mijn tijd doorbrengen met mijn nieuwe liefde. Ik vind dit echt een enorm voordeel. We konden zoveel tijd als we wilden samen zijn en als het nodig was ook even een moment voor onszelf nemen. We hebben daardoor elkaar in korte tijd heel goed leren kennen en ik denk dat we daardoor een stevige basis hebben gelegd voor een gezonde relatie. 

opinie maaike.PNG

Maaike de Jong, Education innovator & Lecturer
Ik heb, net als veel anderen, vooral thuisgewerkt de laatste tijd. Ik ben daar geen voorstander van, ik geef veel les en online onderwijs heeft veel nadelen, maar ik heb er ook wel positieve dingen uit kunnen halen. Je hoort het al op de achtergrond, we houden hier veel beesten. We hebben een grote gedeelde tuin, met kippen, kalkoenen en varkentjes. Ik vind het heel fijn dat ik nu mijn tijd flexibeler kan indelen. Normaal gesproken was het vaak haasten ’s ochtends om iedereen op tijd te verzorgen en dan nog op tijd op de uni te zijn. Nu hoef ik minder te haasten, en ik kan later op de dag nog tijd voor ze nemen. De kalkoenen hebben kuikentjes en daar krijg ik nu veel meer van mee, nu ik thuis werk. Ook als het heel warm is, kan je wat vroeger beginnen, het ’s middags rustig aan doen en dan ’s avonds nog wat uurtjes maken. Je leeft meer met het natuurlijke dagritme. 

opinie stefanus.PNG

Stefanus Mega Prabawa, masterstudent Food Technology 
‘Voor corona was ik bijna altijd op de campus om te studeren op een van de pc’s. De universiteitsgebouwen waren toen nog open tot elf uur ’s avonds, in de studieweek zelfs tot middernacht. Nu gaan de gebouwen al om zes uur dicht, wat betekent dat ik minder tijd heb om te studeren. Om die tijd op te vullen, ben ik met wat Indonesische vrienden gaan sporten in het park. We zijn nu ongeveer met z’n vijftienen. Eerst gaan we een half uurtje joggen, daarna doen we fitnessoefeningen. In het weekend koken we soms samen en tegenwoordig sluiten ook mensen uit Mexico, India en Nederland zich aan.’ 

Marthe Wassink.jpg

Marthe Wassinkbachelorstudent Soil, Water, Atmosphore
‘Voor mij was corona aan de ene kant heel stressvol, maar aan de andere kant was het ook een hele rustige tijd voor mij en m’n huisgenoten. Ik heb geleerd meer tijd voor mezelf te nemen en rustig aan te doen. Met het huis doen we nu iedere ochtend yoga, bijvoorbeeld. En ik heb een elektrische piano gekocht. Het is heel leuk om iedere dag weer te oefenen. Wat ik mee wil nemen ná corona: meer in het moment zijn. Corona brengt zo veel onzekerheid met zich mee over de toekomst, dat je misschien maar beter van het hier en nu kan genieten. En er samen toch maar het beste van te maken.’

Tags:
#corona

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.