4TU Carrière Special: solliciteren in coronatijd

Deze week verschijnt de 4TU Carrière Special.

Deze week verschijnt de tweede editie van 4TU Carrière Special voor afgestudeerden die een baan zoeken. Het magazine is samengesteld door de redacties van de vier technische universiteiten.

Solliciteren in coronatijd? Ga er maar aan staan als bijna of pas afgestudeerde. In deze tweede editie van 4TU Carrière Special staan onder meer tips over hoe zij dat kunnen aanpakken. Het magazine is geproduceerd en gepubliceerd in een periode van crisis en de redacties van de vier technische universiteiten beseften dat banenzoekers best een beetje hulp kunnen gebruiken.  

Onbegrensd

In dit nummer ook veel informatie en interviews over (Wagenings) ondernemerschap, start-ups en de  carrières van alumni. Louise O. Fresco, voorzitter van het college van bestuur van WUR én voorzitter van de 4TU Federatie, trapt af: ‘Op het moment dat de wereldeconomie tot stilstand komt en onze campussen gesloten zijn, verschijnt deze carrièrespecial om onze studenten te laten zien dat hun diploma een wereld aan onbegrensde mogelijkheden biedt.’

Ook ‘het nieuwe werken’ komt voorbij, met onder meer praktische adviezen voor digitaal solliciteren. Verder is er een groot verhaal over de gevolgen van de coronacrisis voor de arbeidsmarkt. Goed om alvast te weten: universiteiten, zeker technische, zijn randvoorwaardelijk voor innovatieve ecosystemen. Aldus Paul van Nunen, verbonden aan Brainport Development in Eindhoven. ‘Uiteindelijk zullen we het verdienvermogen in Nederland moeten versterken door de koppeling van nieuwe kennis aan nieuwe producten.’

Het magazine wordt naar afgestudeerden gestuurd en ligt in de bakken op de campus.

Lees de special ook op Issuu: https://issuu.com/wageningenur/docs/4tu_carri_re_special_2020

Lees ook:

Tags:
#4TU

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.