Waar gaat dat heen?

De coronacrisis schopt van alles in de war, ook de vakantieplannen. Wat gaan WUR-medewerkers en studenten doen deze zomer?
Illustratie: Henk van Ruitenbeek

Tekst: Redactie Resource


Dianne Smits Bachelorstudent Levensmiddelen-technologie

‘Ik had een aantal vakantie- opties maar er stond nog niks vast. Ik zou met m’n ouders mee kunnen. Of met vriendinnen van thuis-thuis, dat organiseren we altijd een beetje last minute. Ik was ook van plan om iets te doen met mijn studentenhuis, een weekendje liften ofzo. En met m’n borrelclub van KSV (Katholieke Studenten Vereniging, red.) wilden we naar Sziget gaan, een groot festival in Hongarije. Dat gaat allemaal niet door natuurlijk. Achteraf gezien ben ik wel blij dat we nog niks hadden geboekt. Het enige plan dat ik nu heb ik KSV promoten tijdens de AID. Hoe dat er precies uit gaat zien, weet ik nog niet, maar als verenigingshuis kunnen wij daar een mooie rol in spelen. Daarnaast ga ik zoveel mogelijk werken.’


Dianne Smits Bachelorstudent

Levensmiddelentechnologie

‘Ik ben bezig met het uitzetten van een gps-wandelroute over de Veluwe. Het wordt een 6-daagse tocht van camping naar camping, waarbij we zoveel mogelijk door de natuur lopen en zo weinig mogelijk mensen tegenkomen. Nee, niet dwars door het bos. We houden ons aan de regels en volgen dus de paden. Maar op het Kootwijkerzand bijvoorbeeld, kun je wel struinen. De tocht is eigenlijk ingegeven door de coronacrisis. We wandelen normaal veel in het buitenland. Maar dat kan nu dus niet. We zijn al een paar maanden bezig de route uit te zetten. Individuele stukken hebben we al gelopen. De dagafstanden zijn zo’n 20 km. We starten in Wageningen, gaan via Otterlo, park De Hoge Veluwe en Kootwijkerzand naar Nunspeet. 120 km in totaal. De route komt later dit jaar beschikbaar op een speciale website die ik ga maken.

Sofia Wolfswinkel
MSc Management, Economics &

Consumer Studies

‘Ik wilde deze zomer met mijn vriend op vakantie, maar dat was al onzeker omdat we allebei stage zouden lopen. Nu ga ik in augustus stagelopen in Den Haag, waar ik ook naartoe ben verhuisd. Dus ik heb in eigen land nog genoeg te ontdekken, waardoor de nood om weg te gaan niet zo hoog is. Ik wil misschien binnen Nederland een paar dagen weg, want er zijn hier zo veel leuke, mooie plekken die ik nog helemaal niet ken. Het voelt nu ook niet lekker om verder weg te gaan, ook al mag het. Bovendien ben ik een gewoontedier. Zo veel mogelijk thuis zijn, zorgt voor meer routine, wat me alleen maar gelukkiger maakt. Desondanks mis ik mijn vrienden en mis ik het om spontaan ergens wat te gaan drinken, maar dat zijn absoluut luxeproblemen vergeleken met wat er allemaal aan de hand is.’

Guido Camps
docent bij Humane Voeding en Gezondheid

‘Ik zou deze week met vrouw en twee kinderen – derde op komst – op vakantie gaan met mijn schoonouders naar Normandië, maar dat is niet doorgegaan. In plaats daarvan zitten we nu een weekend met de schoonouders in een huisje in Nederland. Verder is het plan dat we de eerste twee weken van augustus met de hele familie – mijn ouders, mijn twee broers en zus met hun gezin en wij – in een groot huis in Frankrijk gaan zitten. Ik heb goede hoop dat dat doorgaat. Het is een enorm landhuis op een afgelegen plek met een eigen zwembad, dus we zitten niet in de drukte. We hebben deze vakantie al een jaar geleden gepland. Je weet nooit of de corona-epidemie weer opflakkert, dan hebben we een probleem.’

Lea Esser
medewerker International Office

‘Ik heb geen idee wat ik deze zomer ga doen, of ik door blijf werken of toch mijn vakantie opneem. Normaal ga ik met mijn gezin naar Azië, maar gelukkig hadden we nog niks geboekt. Ik denk dat we daar dit jaar niet heengaan. Als het kan en mag gaan we misschien een weekje naar Oostenrijk. Eigenlijk gaan we daar in de winter altijd heen, maar mijn dochter stelde voor om er deze zomervakantie heen te gaan. Maar als je daar niks kan en mag, heb je er ook niets aan. Dus misschien wordt het wel twee weken thuisblijven. Dan blijf ik in en om huis en tuin en dan zet ik misschien een zwembadje op. Je kan er wel heel moeilijk over doen dat je niet weg kan, maar het is niet anders. Ik ben niet bang voor het virus, maar ik zoek het niet op. Ik ga niet gezellig met anderen aan de Rijn zitten, bijvoorbeeld.’

Cor Meurs
projectmanager HR

‘Wij gaan deze zomer een week naar een huisje in Friesland, lekker aan het water met een zeilbootje voor de deur. Ik ga sowieso liever niet te ver weg met vakantie, zeker niet met het vliegtuig, met name uit duurzaamheidsoverwegingen. En Nederland heeft veel mooie plekken. Ik ga met mijn man, onze twee dochters en hun moeders. Het is nog wel even kijken hoe het zit met de regels want we zijn een samengesteld gezin, de dochters wonen bij hun moeders die ook een stel zijn en mijn man en ik wonen samen. Dus officieel zouden we niet met zijn allen in een huisje mogen, omdat we twee aparte huishoudens vormen. Ik vind dat als er regels zijn we ons er dan aan moeten houden. Aan de andere kant gaan alle campings ook weer open en dan deel je ook sanitaire voorzieningen met veel verschillende mensen, dus dan kan een huisje ook wel.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.