En de winnaar is ….Aurora

Het nieuwe onderwijsgebouw gaat Aurora heten, naar de Romeinse godin voor de dageraad. Studente Annemiek van Kessel bedacht de naam.
Het nieuwe gebouw met de nieuwe naam. Foto: WUR

Annemiek van Kessel bedacht de naam samen met haar vriendin Nilüfer Sezer. Beiden hebben geen klassieke achtergrond. ‘We hebben beide de havo gedaan en doorgestroomd naar de universiteit, waar we de master Nutrition & Health doen. Geen achtergrond in Grieks en Latijn dus. Daarvoor zijn we in de literatuur en mythologie gedoken.”

Daglicht

Volgens Van Kessel verwijst de naam naar het open karakter van het nieuwe onderwijsgebouw dat aan de westelijke rand van de campus wordt gebouwd. ‘Ik vind dit een toepasselijke naam omdat het gebouw gekenmerkt wordt door daglicht in alle ruimtes. Aurora zorgt ervoor dat het zonlicht zo veel mogelijk plekken in het nieuwe gebouw kan bereiken’, schrijft ze in de bijgeleverde motivatie.

 Er is geen nummer twee in deze competitie. Dat levert alleen maar gedoe op 

Eddy Teenstra, secretaris wedstrijdcommissie naamgeving

Van Kessel was niet de enige die op Aurora uitkwam. Liefst zestien van de 840 goedgekeurde inzendingen stelden Aurora voor. Maar twee van die Aurora’s kwamen door de eerste ronde. ‘Twee van de vier juryleden kozen onafhankelijk van elkaar voor de inzending van Van Kessel bij het opstellen van hun shortlist’, licht jurysecretaris Eddy Teenstra toe. De naam scoorde daarna ook in de andere stemrondes hoge ogen en kwam uiteindelijk bij de beste twee terecht.

250 euro

De jury droeg die twee namen voor aan de raad van bestuur, die uiteindelijk de keuze heeft gemaakt. De nummer twee wordt niet bekend gemaakt. ‘Dat levert alleen maar gedoe op’, zegt Teenstra. ‘Bovendien hebben we maar een naam nodig. Er is geen nummer twee in deze competitie.’ Overigens krijgen de vijftien verliezende Aurora’s een mail met toelichting op de selectie. Van Kessel krijgt te zijner tijd 250 euro en een oorkonde.

Lees ook:

Tags:
#Aurora

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.