Hoe hou je je conditie op peil tijdens corona?

De sportschool is dicht en samen sporten in het park kan ook niet meer. Hoe zorg je ervoor dat je thuis een beetje fit blijft?

Na een dag lang skypen, zoomen en je huisgenoten verdragen, wil je graag even wat stoom afblazen. Maar de sportschool is dicht en samen sporten in het park kan ook niet meer. Hoe zorg je ervoor dat je thuis een beetje fit en stressvrij blijft?

Sportcentrum De Bongerd is in ieder geval tot en met 28 april gesloten en wat daarna gebeurt is nog erg onzeker. Dat betekent nog een krappe maand zonder fitness, groepslessen en sportcursussen. Sportkaarthouders hoeven niet te betalen voor hun sportrechten zo lang het sportcentrum dicht is, liet het centrum deze week weten en maandkaarten blijven langer geldig. Om het leed iets te verzachten, kun je via een app van De Bongerd vanuit huis workouts volgen, je gewicht bijhouden en zelf trainingen samenstellen (de SCB GYM App). Ook kan je via youtube aan de slag, daar zijn zowel korte pauzefilmpjes te vinden van een paar minuten, als langere sets oefeningen, waar je gewichten voor in huis moet hebben.

Thuis roeien

Verschillende sportverenigingen zijn initiatieven gestart om hun leden actief en gezond te houden. Zo is sportstichting Thymos bezig met Healthy at Home, een campagne waarbij er elke dag een tip op social media langskomt over RSI-proof thuiswerken, mentale gezondheid en thuis sporten. Ook als je geen sportkaart hebt, kun je deze tips bekijken!
Argo pakte het nog grondiger aan en bracht al hun 36 ergometers bij de wedstrijdroeiers thuis langs. De roeiers zijn gewend dagelijks te trainen maar kunnen nu natuurlijk niet samen in een bootje stappen. De andere leden wordt aangeraden thuis aan krachttraining te doen, of in hun eentje te gaan hardlopen of wielrennen.

Tropische verrassing

Atletiekvereniging Tartletos stuurt workoutschema’s rond naar leden, zodat ze zich ook op de studentenkamer in het zweet kunnen werken. En het Tartlétos Tropische Temperaturen Toernooi, de interne competitie die gepland stond voor halverwege april, is niet uitgesteld, maar juist vervroegd. De eerste opdracht waarmee punten te scoren zijn: deel foto’s van je alternatieve trainingen. Hopelijk inspireert dat andere leden om ook de conditie bij te houden, zegt secretaris Dagmar van Esch.

Share the sports!

Daar zijn wij het helemaal mee eens, en daarom willen we jullie ook vragen je sportactiviteiten te delen. Sta jij in de keuken gewicht te heffen, op het balkon te touwtjespringen of hang je aan de dakgoot? Deel het op social media en tag #WURkoutathome! De beste inzendingen delen wij graag. En omdat we zelf ook niet te beroerd zijn om te laten zien hoe de redactie fit blijft, is hier alvast de inzending van redacteur Tessa, die finger pull-ups traint aan de deurpost.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.