Zo werk ik thuis: Femke Jansen

WUR werkt thuis. Het is even niet anders. Maar hoe gaat dat? Femke Jansen, promovendus Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer, vertelt hoe zij dat doet.
Foto: Femke Janssen

‘Ik woon samen met vijf huisgenoten. Sommigen zijn overdag niet thuis of werken op hun kamer. Ik ga graag aan de keukentafel zitten met mijn huisgenootje. Ik merk dat ik mij beter kan concentreren als er nog iemand in de ruimte aan het werk is. En tussendoor kunnen we even een praatje maken. Die afwisseling is belangrijk. Als ik alleen ben, raak ik sneller afgeleid. 

 Zo heb ik gistermiddag samen met mijn huisgenoten in de tuin gewerkt  

Femke Jansen

Als promovendus kan ik thuis redelijk goed doorwerken. Nu werk ik op mijn laptop maar ik mis wel mijn grote scherm en als ik wat moet printen ga ik naar de copyshop. Morgen moet ik een digitaal computerpracticum begeleiden via de virtual classroom, dus ik ga nog even uitzoeken hoe dat moet. Een voordeel is wel dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Zo heb ik gistermiddag samen met mijn huisgenoten in de tuin gewerkt en dan kan ik daarna ‘s avonds weer met een frisse blik doorwerken.’ 

Dit is de vijfde aflevering van een serie over thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dagelijks belt de redactie met een WUR-collega om te horen hoe het ermee staat. De illustratie is (uiteraard) een selfie of door een huisgenoot geschoten kiekje. Ook MEE DOEN? Mail resource@wur.nl of deel via #WURkfromHOME.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.