Zo werk ik thuis: Klaas Metselaar

WUR werkt thuis. Het is even niet anders. Maar hoe gaat dat? Klaas Metselaar, docent Bodemfysica en Landbeheer, vertelt hoe hij dat doet.
Foto: Klaas Metselaar

‘Ik zit op het zolderkamertje, mijn werkplek thuis. Al mijn boeken staan hier. Best luxe eigenlijk. Ik heb wat papieren meegenomen om op te ruimen. Ik ben verder vooral bezig met mail beantwoorden en skypen met thesisstudenten. Het vak Design II van Internationaal Land– en Waterbeheer is net begonnen. Daar zit veel groepswerk bij dat de studenten op de 6de van Forum doen, maar dat gaat nu dus niet. Die groepjes werken nu online in de virtual classrooms van Brightspace, onder begeleiding van twee studentassistenten. Als docent schuiven we daarbij aan en beantwoorden vragen via de computer.’ 

 Wel leuk dat experimenteren. Het is net een soort Open Universiteit.  

Klaas Metselaar

‘Het is allemaal één grote stoomcursus werken via internet. Eén van de problemen is dat de wifi-verbinding bij studenten thuis niet zo goed is. Eén iemand online gaat nog wel, maar het levert problemen op als je in een huis met vijf studenten online lessen volgt. Maar wel leuk dat experimenteren. Het is net een soort Open Universiteit. Leren op afstand. Wat werkt, wat niet, hoe bevalt het de studenten? En wat kunnen we hiervan gebruiken als de crisis voorbij is? Het is één groot experiment. Of ik nog wel buiten kom? Ja hoor. Ik heb een hond. Kan ik iedereen aanbevelen, een hond.’ 

Dit is de vierde aflevering van een serie over thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dagelijks belt de redactie met een WUR-collega om te horen hoe het ermee staat. De illustratie is (uiteraard) een selfie of door een huisgenoot geschoten kiekje. Ook MEE DOEN? Mail resource@wur.nl of deel via #WURkfromHOME

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.