GLOBUS-festival gaat door; voorverkoop begonnen

GLOBUS, het duurzame festival dat op zaterdag 13 juni op de campus plaatsvindt, heeft de minimaal benodigde financiën inmiddels zo goed als binnen. Ook de sociale dimensie krijgt gestalte.
Screenshot uit de trailer voor Globus festival. Foto: Globus Festival

Tekst: Rijk Dersjant

‘Duurzaamheid koppelen aan een brede maatschappelijke insteek is belangrijk voor ons,’ vertelt masterstudente Milieuwetenschappen Hanna van den Heuvel, een van de organisatoren. ‘We onderzoeken de inzet van vluchtelingen als vrijwilliger, in ruil voor referenties. We hebben contact met middelbare school Pantarijn om jongeren bij het festival te betrekken. En het decor van het festival wordt onder andere gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.’

GLOBUS streeft naar een zo groen mogelijke organisatie, inspiratie en opbrengst, vertelt Van den Heuvel verder. ‘GLOBUS zal draaien op groene stroom; we gebruiken eco-toiletten waarvan het afval wordt omgezet naar kunstmest en de festivalmuntjes zijn van plastic uit de oceaan. Naast muziek is er tijdens het festival bijvoorbeeld een afvalprikactie, waarvan een trash-artist een kunstwerk bouwt. We willen duurzaamheid tastbaar maken.’

Van de opbrengst hoopt GLOBUS vijftien hectaretropisch regenwoud in Costa Rica te kunnen kopen. ‘Dat doen we in samenwerking met de lokale stichting Work With Nature. Een van onze organisatoren is daar langs geweest om te controleren of het legitiem is, zodat we zeker weten waar het opgehaalde geld terecht komt.’

Inmiddels is het zeker dat GLOBUS doorgaat; de voorverkoop is al begonnen. ‘We zetten momenteel vooral in op programmering en promotie van het festival. De agenda’s van artiesten lopen snel vol en daarom is het belangrijk nu te boeken. Een deel van de artiesten hebben we zelfs al vastliggen, maar vanwege ons promotieplan kan ik daar nog niets over kwijt.’

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.