Studentpsychologen nemen weer studenten aan, ondanks wachtrij

Wel is er nog een wachttijd van zes tot acht weken.
Foto: Shutterstock

WUR’s studentpsychologen nemen weer nieuwe studenten aan. Wel is er nog een wachttijd van zes tot acht weken. ‘We verwachten snel in te lopen’, aldus Door van der Sloot, manager studentenwelzijn bij het Student Service Centre.

Eind 2019 was de bezetting van het studentpsychologenteam tijdelijk niet op volle kracht. Juist op dat moment waren er extra veel aanmeldingen. ‘Toen er honderd studenten op de wachtlijst stonden, zeiden we: stop, dit kan zo niet’, zei Van der Sloot eerder tegen Resource. Dus werd de tijdelijke aanmeldstop ingevoerd en werden er andere maatregelen genomen, zoals het inschakelen van tijdelijke zzp’ers.

Het studentpsychologenteam wordt in de komende maanden uitgebreid met twee nieuwe studentpsychologen en gaat daarmee van 3,2 fte naar 4,8 fte. Ook moet er in mei of juni een trainingscentrum voor studenten komen met cursussen op het gebied van stressmanagement, faalangst, uitstelgedrag en gestructureerd werken. Losse cursussen worden al op kortere termijn aangeboden.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.