WUR krijgt complimenten van mondiaal voedingsbedrijf

WUR levert samen met Addis Ababa University een belangrijke bijdrage aan het herontwerp van de duurzame landbouw in Ethiopië.
Marginale boeren in Ethiopië. Foto: Shutterstock

Dat zegt topman Sunny Verghese van voedingsbedrijf Olam. Zijn bedrijf loofde een prijs uit aan het Wageningse project ‘Innovation Mapping for Food Security’.

Olam is een handelsonderneming uit Singapore die veel cacao, koffie, palmolie, katoen en rijst opkoopt van boeren in ontwikkelingslanden en verkoopt aan bedrijven als Unilever, Nestle en Mars. Het bedrijf is actief in 70 landen en wordt geleid door de Indiër Sunny Verghese. Hij is tevens voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development. ‘Ons voedselsysteem is gebroken’, stelde Verghese. ‘Landbouw in de huidige vorm zal niet overleven.’

Olam deelt elk jaar een prijs uit voor onderzoek en innovatie naar nieuwe duurzame vormen van landbouw. Dit jaar viel het project ‘Innovation Mapping for Food Security’ van WUR en Addis Ababa University in de prijzen.

Onder de titel ‘How The Netherlands and Ethiopia have together re-imagined agriculture’ legt

Verghese in een blog uit wat hem zo aanspreekt in het gelauwerde project. ‘Bring together academic teams from Wageningen University Research and Addis Ababa University and they may just have developed one of the most critical solutions to ‘Re-imagining’ agriculture that we have seen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.