Daniël de Jong nieuwe voorzitter van WUR Council

Daniël de Jong is sinds 17 april de nieuwe voorzitter van de WUR Council.
Daniel de Jong Foto: Daniël de Jong

Hij volgt Sabine Vreeburg op, die met zwangerschapsverlof is. De nieuwe voorzitter wil graag een kleinere WUR Council.

De Jong werkt bij de afdeling Open Teelten van Wageningen Plant Research in Lelystad. Hij zit in de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Wageningen Research en in de WUR Council, de medezeggenschapsraad van heel WUR. ‘Ik werk drie dagen per week en ben een soort nomade’, zegt hij. ‘Ik heb een flexplek in Lelystad waar ik niet vaak ben. De ondernemingsraad kost tijd en ik heb de laatste tijd ook veel internationale bijeenkomsten waarvoor ik een werkweek weg ben.’

Dossiers

De Jong zit nu zo’n 4,5 jaar in de centrale ondernemingsraad en is daarmee een van de oudgedienden. Hij was jarenlang voorzitter van de commissie Management en Organisatie van de COR. ‘Daar bespraken we leuke dossiers, zoals het onderbrengen van Imares bij de Animal Sciences Group en de inbedding van een deel van TNO in WUR. Daar zie je veel belangen en organisatiekwesties langskomen. Het laatste jaar waren er minder van dit soort dossiers, dus het werd tijd voor een nieuwe uitdaging: voorzitter.’ De Jong weet nu al dat hij medio 2020, als er weer verkiezingen zijn, stopt als raadslid.

Kleiner

Op de vraag wat hij het komende jaar voor elkaar wil krijgen, zegt De Jong: ‘Een positief punt vind ik dat we steeds vaker goede discussies hebben met de raad van bestuur over items die het personeel en de organisatie aangaan, zonder dat er een concreet besluit voorligt. Dat zou ik willen versterken. Verder denk ik dat de huidige WUR Council, met 26 leden, te groot is. Het is nu een logge, formele club. Ik heb zelf liever een kleinere WUR Council, maar ik verwacht niet dat dit komend jaar gaat veranderen.’ 

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.