Alcoholconsumptie in huis wordt onderschat

De alcoholconsumptie in Nederland wordt onderschat.
Photo Shutterstock

De alcoholconsumptie in Nederland wordt onderschat. Dat blijkt uit onderzoek van Humane Voeding van Wageningen Universiteit. We vullen ons glas thuis namelijk meer dan consumentenonderzoekers denken.

Als wij aangeven dat we zeven glazen wijn per week drinken, hoeveel alcohol drinken we dan? Dat wilde de Wageningse master-studente Myrthe de Beukelaar graag weten. Ze vergeleek de consumptie van wijn en sterke drank bij de mensen thuis met de Nederlandse standaard. Volgens die standaard past er 100 milliliter wijn en 35 milliliter jenever of whisky in een glas. Maar in praktijk schenken we thuis gemiddeld 130 milliliter wijn en 47 milliliter sterke drank in een glas, constateert De Beukelaar, uitgaande van de thuisconsumptie van 200 volwassenen in en rond Wageningen.

Het drankgebruik van de Nederlander in eigen huis wordt dus onderschat, concludeert ze deze maand in het wetenschappelijk tijdschrift Public Health Nutrition.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.