‘Lekker uit eten voor een goed doel’ bij Happietaria

Op 30 maart opent Happietaria voor een maand de deuren in Wageningen. In dit pop-uprestaurant ga je uit eten voor het goede doel. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om kindslaven uit de Ghanese visindustrie te bevrijden.
Het Happietaria-team: ‘Je doet iets voor de ander terwijl je zelf lekker uit eten gaat.’ Foto: Happietaria Wageningen

Ghanese kinderen worden gebruikt om onder water visnetten uit de knoop te halen, vertelt Sanne Mol van het Happietariabestuur. ‘Het geld dat we ophalen met Happietaria gaat naar International Justice Mission. Zij investeren het bijvoorbeeld in opvangcentra voor ex-kindslaven en om leraren en sociaal werkers op te leiden, om die Ghanese kinderen te redden. Elk etentje hier draagt bij aan een beter leven voor een kind daar.’ Dat is de kracht van Happietaria, aldus Mol. ‘Je doet iets voor de ander terwijl je zelf lekker uit eten gaat. Dat is een unieke ervaring.’

Ook vegetarisch, veganistisch, glutenvrij
Happietaria draait volledig op vrijwilligers (voornamelijk studenten) en sponsoring, aldus Mol. ‘Er is voor ieder wat wils: van hamburgers tot vegetarische en veganistische gerechten. Maar ook met glutenvrij kunnen we rekening houden, als je het bij de reservering even aangeeft.’

Het is de tiende keer dat Happietaria ‘up-popt’ in Wageningen. ‘We hopen dit jaar zo’n 30.000 euro op te halen’, zegt Mol. Bij vorige edities werd er ruim 23.000 euro opgehaald voor boeren in Kenia (2015) en meer dan 36.000 euro voor een gezondheidsproject in India (2017).

Happietaria is open van 30 maart tot en met 26 april in het scheikundegebouw, Dreijenplein 4. Reserveren kan via de website.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.