Huidige Britse student behoudt rechten bij ‘harde’ Brexit

Mocht het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de Europese Unie vertrekken dan hoeven de hier al studerende Britten zich geen zorgen te maken. Zij kunnen onder dezelfde voorwaarden verder studeren.
Photo: Shutterstock

Tekst: Hoger Onderwijs Persbureau

Minister Blok schrijft aan de Tweede Kamer dat de huidige Britse studenten in Nederland bij een ‘no-deal’-scenario op 30 maart aanstaande het recht behouden op studiefinanciering. Bovendien hoeven ze niet meer dan het wettelijk collegegeld te betalen. Zij moeten wel voldoen aan de overige voorwaarden voor EU-burgers.

Britse studenten die ná de Brexit naar Nederland komen, worden in het geval van een ‘no-deal’ gezien als burgers van buiten de Europese Economische Ruimte. Ze betalen dan net als bijvoorbeeld Chinese studenten het hogere instellingscollegegeld en ontvangen geen studiefinanciering.

Op 15 januari stemt het Britse parlement over het Brexit-voorstel van premier Theresa May. De stemming was gepland in december, maar werd uitgesteld omdat May vreesde onvoldoende steun voor haar plannen te hebben.

Tags:
#nieuws

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.