NWO financiert onderzoek van Nederlandse startup

De Wageningse startup Greencovery heeft samen met de leerstoelgroep Biobased Chemistry and Technology een Take Off beurs van NWO ontvangen voor onderzoek om grondstoffen uit afvalstromen te halen.
Photo: Carlos Cabrera

Met de beurs, die 40.000 euro bedraagt, kan ondernemer Carlos Cabrera een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor een combinatie van technieken om nuttige aminozuren uit afvalstromen te filteren. Cabrera wil de in Delft ontwikkelde techniek van Greencovery combineren met een techniek van de Wageningse leerstoelgroep, waar hij postdoc is. ‘Het voordeel van deze gecombineerde techniek is dat we aminozuren uit complexe mengsels kunnen halen in twee stappen, tegen lage kosten’, verwacht Cabrera.

Met de gefilterde aminozuren wil het bedrijf voedingssupplementen en chemicaliën maken. De haalbaarheidsstudie moet kennis van de leerstoelgroep Biobased Chemistry and Technology valoriseren.

Cabrera komt uit Panama, deed zijn master in Wageningen, promoveerde in Delft en is nu postdoc in Wageningen. Zijn bedrijf Greencovery, gevestigd in PlusUltra op de campus, wordt ondersteund door Startlife. Die gaf hem vorig jaar een lening om zijn bedrijf op te zetten. Het bedrijf zit inmiddels in de tweede fase van het Incubation-programma van Startlife, dat advies geeft over het businessplan en de uitbouw van het bedrijf. 

Hudson River
Overigens heeft ook een andere Wageningse startup een nieuwe stap gezet. Het bedrijf Hudson River Biotechnology maakte in december bekend dat het een eigen laboratorium van 150 m2 heeft gehuurd op het Business & Science Park in Wageningen. Tot voor kort zat deze startup in Radix op de campus. Hudson River Biotechnology verbetert gewassen met onder meer de Crispr-technologie.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.