Student

Pooltafel in Orion

In The Spot in Orion staat sinds vandaag een pooltafel. Aangeschaft door twee studentes die aan het poolen verslingerd raakten op uitwisseling in Engeland.
Roelof Kleis

© Roelof Kleis

Monica van Leeuwen en Caroline Majoor staan even na twaalf uur trots naast hun pooltafel. Het ding, een tweedehands tafel, is zojuist geplaatst. Het sluitstuk van een wild idee dat ontstond op Reading University. Beide studentes ontmoetten elkaar daar toen ze op uitwisseling waren voor hun bachelorfase.

Verslingerd

En wie in Engeland is poolt. Je kunt er niet omheen, vertelt Van Leeuwen. ‘Overal staan tafels en elke koffie- en lunchpauze wordt er gespeeld. In Engeland groei je op met deze sport.’ Ook de beide Nederlandse studentes poolden mee. En raakten verslingerd aan het spelletje. Majoor: ‘In de kroeg is zo het idee ontstaan: hé, waarom gaan we dit niet in Wageningen doen.

Terug op de campus werd eerst uitgezocht of ze een pooltafel in een van de gebouwen mochten plaatsen. Van Leeuwen: ‘Eigenlijk wilden we eerst in Forum, maar daar bleek niet genoeg ruimte. Toen werd het Orion. En eigenlijk is deze plek ook veel beter. Hier is de ruimte en het past bij de activiteiten van The Spot.’ Na groen licht van het Facilitair Bedrijf kon de zoektocht naar een tafel beginnen.

Hier is de ruimte en het past bij de activiteiten van The Spot

Monica van Leeuwen

Door simpelweg te googelen stuitten de twee op het Dibo Biljartwinkel in Deventer. Majoor: ‘Daar zijn we wezen kijken en zagen deze tafel staan.’ De tafel zelf is een tweedehandsje, maar ziet er –met een nieuw laken- nog prima uit. De aanschafprijs laten de studentes liever in het midden. Maar ze hopen ‘m terug te verdienen. Een framepje poolen kost een euro.

Ketser

Het eerste spelletje, speciaal voor de foto, begint met een enorme ketser. ‘Misschien toch even krijten’, oppert de installateur van Dibo. Het maakt de lol er niet minder om. De tafel wordt vanmiddag ‘geinaugureerd’ door Marcel Gerritsen, de beheerder van Orion.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.