Student
Studentenleven

JIJ op de campus (15)

Daniel José Maceiras Rijo (23) stond op de middelbare school bekend als luiaard. Best gek eigenlijk, want stilzitten doet hij bijna nooit. Hij dankt de naam waarschijnlijk aan het feit dat hij wel eens moeite heeft om zich te concentreren op het studeren – ook nu nog. Er is ook zo veel anders leuks te…
Annie Berendsen

Foto: Annie Berendsen

Sporten bijvoorbeeld. ‘Ik vind het superleuk en het helpt me ook om tot rust te komen’, zegt Daniel. Hij heeft hier in Wageningen al heel veel sporten beoefend: voetbal, hockey, turnen, boksen, jiujitsu, atletiek, wielrennen, roeien en zwemmen. ‘Zwemmen doe ik altijd samen met een vriend, soms wel vier dagen achter elkaar of drie keer per dag.’ Wielrennen is voor Daniel dan weer meer iets recreatiefs voor af en toe. Laatst is hij helemaal vanuit Amsterdam naar Wageningen gefietst. ‘Ik genoot ervan, maar toen ik bij de Nude aankwam, was ik blij om te weten dat ik binnen tien minuten thuis zou zijn.’

Ik ga altijd sporten, ongeacht het weer. Regen is geen excuus

Daniel is vierdejaars bachelorstudent Internationaal Land- en Waterbeheer. Hij vindt de studie nog steeds leuk, al is het ene vak wat moeilijker dan het andere. Fijn aan de studie vindt hij de vele veldexcursies, het praktische gedeelte. ‘Daardoor wordt de stof veel interessanter.’ Voor zijn stage is Daniel in Portugal geweest om boeren te interviewen over sustainable farming.

Het liefst op veldexcursie, veel sporten; duidelijk is dat Daniel graag buiten is. Hij sport gemiddeld wel tien uur per week en laat zich niet snel tegenhouden. ‘Ik ga altijd, ongeacht het weer. Regen is geen excuus.’ Nu is hij op weg naar het zwembad. Om baantjes te trekken én voor de sauna. ‘Dat is ook heel belangrijk, om echt te kunnen ontspannen.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.