Organisatie
Onderwijs

Teacher of the Year gebruikt prijs voor WURtalks voor studenten

De kersverse Teacher of the Year 2017 Jessica Duncan, heeft een bestemming gevonden voor haar prijzengeld. Ze wil de 2500 euro gebruiken voor een WURtalks voor studenten.
Linda van der Nat

Foto: Guy Ackermans

Ze kwam op het idee na een gesprek met hydrogeoloog Roel Dijksma, de winnaar van vorig jaar. Hij gebruikte zijn prijzengeld voor het opzetten van een lezingenserie, die uitmondde in WURtalks. Studenten, medewerkers en alumni kunnen tijdens WURtalks vertellen over hun passie. Net als Dijksma is Duncan een groot fan van verhalenvertellers. ‘Roel vertelde dat de studenten in deze WURtalks gemist worden. Toen was het een kleine stap naar mijn passie: ervoor zorgen dat mensen gehoord worden en dat diversiteit wordt erkend.’

Duncan denkt aan een serie live-evenementen met echt persoonlijke verhalen van studenten over hoe er in Wageningen life science wordt beoefend en waar dit in de toekomst toe kan leiden. ‘Iets als WUR Chronical of Wag City Chronicles: true stories.’ Het geld wil ze inzetten voor workshops en trainingen voor studenten die een mooi verhaal te vertellen hebben, maar de vaardigheden en het vertrouwen missen om dat voor het voetlicht te brengen. ‘De verhalensessies zijn heel bewust een manier om te laten zien hoe groot de diversiteit is op de universiteit.’

De Canadese Jessica Duncan won 6 april de Teacher of the Year Award 2017. De jury waardeerde met name de manier waarop ze studenten betrekt bij haar lessen. Hoe ze dat doet, lees je hier of in de nieuwe Resource.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.