Nieuws

Veel animo voor filmwedstrijd

Zes en veertig studenten doen mee aan de 30 Hours of Film Challenge. Deze filmwedstrijd wordt 17 en 18 januari gehouden door studentenvacaturebank WURKforce. De hoofdprijs is een bijbaan in de nieuwe WUR-studio.

Foto: Niels van Mossevelde

Deelnemers krijgen 30 uur de tijd om een video in elkaar te zetten. In die tijd moeten ze het hele productieproces doorlopen: script schrijven, filmen en editen. ‘De vraag naar videomateriaal zoals MOOC’s en opleidingsvideo’s neemt de laatste tijd toe’, legt Nick Rensen van de vacaturebank uit. ‘Op het moment moeten wij voor elke opname externe partijen inhuren. Hier gaat veel tijd in zitten.’

Zo ontstond het idee om een eigen WUR-studio op te zetten en studenten te werven die deze studio onder begeleiding van WURkforce kunnen runnen. ‘Ik vind het belangrijk om met studenten te werken, omdat zij deel uitmaken van de doelgroep van de video’s’, legt Rensen uit. ‘Daarnaast geven we graag studenten met specifieke vaardigheden een kans om leuk werk te doen. En veel studenten beschikken over videoskills.’

WURkforce koos voor een challenge in plaats van een gewone sollicitatieprocedure, omdat alle belangstellende studenten dan mee kunnen doen, aldus Rensen. ‘Ook als ze nog geen portfolio hebben of films op hun cv hebben staan. Het aantal aanmeldingen overstijgt onze verwachting. We mikten op 30 studenten. Bovendien is de kwaliteit van de aanmeldingen erg hoog.’ De opzet van de filmwedstrijd is afgekeken van het wereldwijde 48 Hour Film Project. De films zullen op 18 januari worden vertoond The Spot.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.