Student

Studenten in vernieuwd Duivendaal

In de nieuwbouw voor Duivendaal en Hof van Wageningen is ruimte voor 345 woningen. Een deel van die woningen is bestemd voor studenten en PhD’ers.
Roelof Kleis

Dat blijkt uit de uitgangspunten die burgemeester en wethouders van Wageningen hebben vastgesteld voor het terrein. In juni werden de contouren van het plan al gepresenteerd tijdens een inspraakavond. Aan die contouren is niets veranderd. Nu zijn voor het eerst concrete aantallen woningen aan het plan gehangen.

Kern van de plannen is dat een deel van het huidige hotel en congrescentrum Hof van Wageningen wordt gesloopt. Het gaat om de langwerpige en licht gebogen vleugel langs de Lawickse Allee. Een deel van dat terrein wordt park, de woontoren van het hotel wordt verdubbeld. Tegen het hotel aan komt een bouwblok met 120 woningen. Links van het hotel komt een parkeergebouw.

Op terrein Duivendaal, dat eigendom is van de universiteit, is ruimte voor 225 woningen. Het voormalige bestuurscentrum blijft behouden. Sinds 2013 wonen hier 180 studenten. Duivendaal krijgt een parkachtige opzet. Monumentale gebouwen en bomen blijven behouden. Van de bebouwing is 70 procent bedoeld voor woningen. De resterende ruimte is voor winkels, diensten en andere bedrijvigheid.

De woningen zijn volgens b&w onder meer bedoeld voor senioren, studenten, PhD’ers en jonge tweeverdieners ‘in een betaalbare prijsklasse’. De politiek moet zich nog uitspreken over de uitgangspunten. Voordat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden, zal nog wel een paar jaar duren. Een bestemmingsplan staat voor op zijn vroegst volgend jaar op de rol. De uitvoering van het totale plan zal naar verwachting tien jaar vergen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.