Organisatie

Vijfde nominatie Teacher of the Year 2016: Noëlle Aarts

De vijfde en laatste genomineerde voor de jaarlijkse Teacher of the Year Award is bekend: winnaar van vorig jaar Noëlle Aarts, hoogleraar Strategic communication.
Linda van der Nat

Resource en Teacher of the Year Award jurylid Teun Fiers verrasten Aarts op haar kamer op de Leeuwenborch. ‘Hier ben ik heel erg blij mee’, reageerde ze enthousiast. ‘Dit is echt onzettend leuk.’

Vorig jaar won Aarts de Teacher of the Year Award, waarmee ze de eerste vrouwelijke docent werd die de prijs in de wacht sleepte. Ze is ‘helemaal excited’ over haar nominatie. ‘Wanneer je als docent vaker genomineerd wordt, of wint, zegt dat iets over je stabiele kwaliteit. Veel docenten zijn hartstikke onzeker en vinden het heel spannend om les te geven. Je geeft graag les en doet elke dag je stinkende best. Zo’n prijs zegt dan: je kan echt wat op dat vlak.’

Volgens de jury van de Teacher of the Year Award is Noëlle Aarts een kei in ‘verbinden’. ‘Ze wil haar studenten met hun omgeving verbinden en met de docenten. Ze heeft een duidelijke visie op onderwijs en combineert dat met een sterke focus op de persoonlijke ontwikkeling van haar studenten.’

Met de nominatie van Noëlle Aarts is het rijtje kandidaten compleet. Eerder maakte Resource al bekend dat André van Lammeren, Ute Sass-Klaassen, Roel Dijksma en Maria Forlenza in de race zijn om beste docent van 2016 te worden. De winnaar wordt 21 april bekend gemaakt, tijdens een feestelijke ceremonie waarop ook de onderwijsbonussen worden uitgereikt. De Teacher of the Year Award is een initiatief van het Universiteitsfonds Wageningen.

Lees hier over de andere genomineerden

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.