Organisatie
Onderwijs

Invoering informatiesysteem WISE uitgesteld

De invoering van het nieuwe studie-informatiesysteem WISE, gepland voor op 12 april 2016, is uitgesteld tot ten minste november.
Twan van der Slikke

De stuurgroep die de overgang van het oude studentinformatiesysteem (SIS) naar het nieuwe begeleidt, heeft dit besloten. Reden is dat het nieuwe systeem bij tests nog onvoldoende stabiel bleek te zijn.

‘Afgelopen maanden hebben we het programma veelvuldig getest om alle fouten eruit te halen’, zegt Ingrid Hijman, hoofd Student Service Center. ‘Helaas bleek uit een laatste test dat de gegevens in het informatiesysteem, zoals de vakkenpakketten en examencijfers, niet volstrekt betrouwbaar en stabiel zijn.’

Voor studenten en medewerkers heeft het uitstel geen nadelige gevolgen. Zij kunnen voorlopig gewoon het oude systeem blijven gebruiken. De eerdere waarschuwing dat ze van 21 maart tot en met 12 april geen onderwijsgegevens kunnen toevoegen of wijzigen, vervalt.

De eerstvolgende mogelijkheid om WISE is te voeren, is over een half jaar, zegt Simon Vink, woordvoerder raad van bestuur. ‘De hoeveelheid dataverkeer is aan het einde en het begin van het studiejaar te hoog. Een nieuwe poging kan daarom op zijn vroegst in november worden gedaan.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.