Nieuws
Natuur & milieu

Studenten zoeken slimme oplossingen voor visserij

Studentengroepering Circular Economy Wageningen gaat een dag lang nadenken over nuttig gebruik van ondermaatse vis die de Nederlandse vissers tegenwoordig moeten aanlanden. Ze nodigt medestudenten uit om het creatieve oplossingen te komen.

Door nieuwe EU-wetgeving mogen de vissers sinds 1 januari 2016 niet langer hun bijvangst op zee overboord gooien. Ze moeten die bijvangst, bestaande uit ondermaatse vis en niet-doelsoorten, aan land brengen, maar mogen deze vis niet afzetten op de voedselmarkt. Daarmee zorgt deze aanlandplicht voor een recyclingvraagstuk.

Food Valley NL heeft Circular Economy Wageningen (CEW) benaderd om mee te denken over de vraag hoe de bijvangst van de vissers tot waarde wordt gebracht. Je kunt het visafval verwerken tot visvoer of veevoer, zegt initiatiefnemer Ruben Cornelissen van de studentengroepering, maar hij roept studenten op om met creatieve en verrassende toepassingen te komen tijdens een hackathon – een gestructureerde brainstormbijeenkomst. Studenten kunnen dan ideeen uitwisselen met deskundigen en adviseurs uit de visserijsector. CEW organiseert deze bijeenkomst op 31 maart, samen met Food Valley NL.

Meer informatie kun je krijgen van

Circular Economy Wageningen

Ruben Cornelissen: ruben.cornelissen@wur.nl

David Matuschek: matuschek.david@gmail.com

En van Food Valley NL

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.