Podium: LEEFfestival

Groot straatfestival op 7 juli met muziek, acrobatiek, spelletjes, schilderen en meer.
Straattheater tijdens een eerdere editie van het festival. Foto LEEFfestival

De binnenstad van Wageningen zal zondag 7 juli worden omgetoverd tot één groot straatfestival met muziek, acrobatiek, schilderen en meer. René van Geneijgen, overdag medewerker in de tomatenkassen van Unifarm, helpt in zijn vrije tijd bij de organisatie van het festival.

Van Geneijgen bezocht het LEEFfestival voor het eerst in 2008. ‘Ik liep er toevallig tegenaan. Mijn zoon was toen drie jaar oud en hij mocht meedoen met zandsculpturen maken. De organisatie bleek te weinig mensen te hebben en ze vroegen mij of ik interesse had. Nou, zo’n mooi festival, daar wil ik wel voor gaan. Toen ben ik gebleven.’

Het festival kent tientallen acts – check leeffestival.nl – maar van Geneijgen organiseert vooral de straatspellen: ‘Zoals reuzenganzenbord, Kolonisten van Catan, Mastermind, maar ook een dropveterrace. We knopen dan een dropveter aan bijvoorbeeld een bootje dat je over het water naar je toe moet laten varen door heel snel die dropveter op te eten.’

Van Geneijgen organiseert het festival nog altijd met veel plezier, maar de club staat open voor jong bloed. ‘Iedereen hier is altijd hartstikke enthousiast. De ongedwongen sfeer, dat maakt het festival.’ LEEFfestival is gratis en voor elke doelgroep. ‘Het gaat om het je laten verrassen en het samen plezier hebben. We willen mensen een leuke dag bezorgen en met elkaar in contact brengen. Ik vind dat we daar heel goed in slagen.’

LEEFfestival
Zondag 7 juli 2024
Van 13.00 tot 17.00 uur
Binnenstad Wageningen (vooral de Markt en de Hoogstraat)   
Gratis toegang

Lees ook:

Tags:
#Podium

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.