In Beeld: Summervibes 2024

Meer bezoekers en beter weer: één groot feest.
Een rondje in de zweefmolen tijdens Summervibes 2024. Foto’s María Joaquina Acosta

De tweede editie van campusfestival Summervibes werd vastgelegd door fotograaf María Joaquina Acosta. Omnia-manager Chris van Kreij, een van de organisatoren van het festival, blikt terug op een geslaagde editie. ‘De moshpit bij Prins S. en de Geit was een mooi hoogtepunt.’

Hij is moe maar voldaan, vertelt Van Kreij de ochtend na het festival. ‘Deze editie was er voor het eerst een afterparty. Die was bij Unitas en duurde tot vier uur ’s nachts. Daar moest ik wel even een kijkje nemen, al ben ik niet tot het einde gebleven.’

Om 16:00 uur werd het festival geopend met brass-band Broken Brass. Al gauw stond het grasveld aardig vol met voornamelijk medewerkers die hun ‘werkdag kwamen verlengen’, vertelt Van Kreij. ‘Het eerste deel van het festival waren de medewerkers in de meerderheid. Rond etenstijd, zo’n beetje nadat Miracle—een Queen-tribute band—klaar was, ging een deel  van hen naar huis. Toen was het ook even kort aan het regenen. Maar het klaarde snel weer op en rond die tijd kwamen er juist steeds meer studenten naar het festival. Bij Prins S. en de Geit ging het echt los. Er was een moshpit, dat was mooi om te zien.’

Partyband Daredevils was geboekt als slotact op advies van studenten in de Summervibes-organisatie, vertelt Van Kreij. ‘Dat was een goede keuze. Het was één groot feest, een soort openlucht studentenkroeg bij zonsondergang. Genieten.’

Van Kreij zag studenten, onderwijs- en onderzoekcollega’s en andere campusmedewerkers er samen een feestje van maken. ‘Mensen met allerlei verschillende achtergronden, functies, leeftijden en culturen gingen met elkaar los.’

Ook het weer had er meer zin in dan vorig jaar, toen het een bijzonder nat feestje werd. ‘Het was lekker warm, het was voornamelijk droog en we hebben een mooi avondzonnetje gehad. Natuurlijk is in de zonneschijn in het gras liggen het droombeeld, maar die bewaren we dan maar voor volgend jaar.’

Waarschijnlijk wordt het festival dan op 19 juni 2025 gehouden, vertelt Van Kreij. ‘Zet het maar vast met potlood in je agenda.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.