TOTY Birgit Boogaard over Palestina-protest: ‘Hoop dat Wageningen een voorbeeld kan zijn’

Teacher of the year staat stil bij hoe de studenten in Wageningen protesteren.
De brug tussen Forum en Orion is omgedoopt tot ‘liberated zone’. Foto Resource

Op de Walk of Fame voor Impulse werd vanochtend de tegel onthuld voor landelijk docent van het jaar Birgit Boogaard. Ter gelegenheid daarvan hield ze een korte toespraak, waarbij ze ook stilstond bij het protest.

Boogaard zei: ‘Op dit moment is er hier op de campus een tentenkamp van studenten. Het voelt heel vreemd om daar niets over te zeggen als je (zoals Boogaard, red.) sociale rechtvaardigheid onderwijst en het hebt over ‘onderwijs voor bevrijding’. Want deze studenten vragen om bevrijding. Het enige wat ik hier wil zeggen, is dat ik mijn solidariteit betuig met deze studenten en hun protest. En ik hoop echt dat Wageningen een voorbeeld kan zijn van hoe we hiermee kunnen omgaan, in de vorm van een dialoog. Ik weet dat er op dit moment gesprekken gaande zijn. En het is geen gemakkelijk proces, maar tot nu toe ben ik erg dankbaar om te zien dat het hier op deze universiteit de-escaleert. De gesprekken die ik met de studenten had, waren erg ondersteunend. Naar mijn mening kunnen we op een bepaalde manier trots zijn op onze Wageningse gemeenschap om hoe dit tot nu toe verloopt.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.