Studentencomplex Marijkeweg klaar in september

Het studentencomplex 'M20' krijgt 210 studentenkamers met gedeelde voorzieningen en 140 studio’s.
M20 in aanbouw. Foto Resource

Het nieuwe complex wordt gebouwd op de oude plek van Vakschool Wageningen, dat naar de overkant van de weg is verhuisd.

M20 is een samenwerkingsproject van studentenhuisvesters Idealis en DUWO, vertelt Idealis-directeur Bart van As. ‘DUWO is opdrachtgever voor de bouw en wij gaan straks de verhuur en het beheer voor onze rekening nemen.’ De studio’s worden 24 m2, de studentenkamers 18 m2. Ook onderdeel van het nieuwe complex: twee grote ontmoetingsruimten, een besloten binnentuin, een wasserette en een fietsenstalling. Het complex wordt verwarmd en gekoeld met warmtekoudeopslag en er wordt stroom opgewekt met de zonnepanelen op het dak.

De verhouding tussen zogenaamde ‘onzelfstandige eenheden’ (studentenkamers met gedeelde voorzieningen en dus huisgenoten) en ‘zelfstandige eenheden’ (studio’s met eigen voordeur, keuken, badkamer en toilet) is zestig-veertig, vertelt Van As. ‘Uit enquêtes blijkt dat vijftig procent van de studenten het liefst zelfstandig wil wonen en vijftig procent het liefst met huisgenoten. Maar wij denken dat het hebben van huisgenoten een positieve bijdrage levert aan studentenwelzijn. Sociale binding en gezelligheid is belangrijk voor mensen. Vandaar deze verdeling.’

Afspraken

Idealis heeft hierover afspraken gemaakt met de gemeente. Van As: ‘Ook andere projectontwikkelaars moeten zich daaraan houden als ze in Wageningen voor studenten willen bouwen. Zo voorkomen we samen met de gemeente dat projectontwikkelaars alleen maar dure studio’s bouwen waar ze een hoge huur voor kunnen vragen omdat de bewoners toch huurtoeslag krijgen.’

De kamers worden uiterlijk een maand voor de oplevering aangeboden op ROOM.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.