Podium: Cultureel Café in Loburg

Op 4 april van 20:15 tot 23 uur.
Foto Café Loburg

Wageningen weinig cultuur? Nee hoor! In deze rubriek laten we zien dat er een hoop creatievelingen rondlopen in Wageningen. Mensen die muziek maken, poëzie voorlezen, dansen, goochelen en cabaret doen. Sterker nog: in café Loburg gebeurt het allemaal op één avond.

Elke eerste donderdag van de maand, van oktober tot en met april, organiseert stichting Cultureel Café een avond vol cultuur in Loburg. ‘Als inwoner van Wageningen vind ik het belangrijk dat er een divers cultuuraanbod is’, zegt co-host en voorzitter van de stichting Yvonne Bik. Het programma biedt steeds een rijke variëteit aan optredens en geen avond is hetzelfde. Zo zijn er singer-songwriters, geëngageerde liedjes, cabaret, dans, impro, poëzie, komedie, koren, vioolkwartetten en goochelacts. Een vast onderdeel van de avond is de bijdrage van de stadsdichter en een columnist. De avond wordt altijd afgesloten met een optreden van een band. ‘Dit jaar bestaat de stichting veertig jaar. In november gaan we dat vieren met een extra bijzondere voorstelling.’

Van soulcovers tot stadsdichter

Bik is opgegroeid in Wageningen en werkt in het dagelijks leven als adviseur externe opleidingen bij de belastingdienst. ‘Dat lijkt misschien heel ver af te staan van co-hosten bij het Cultureel Café, maar dat valt mee. Het richt zich beide op de ander, waarbij ik door vragen stellen probeer dingen te achterhalen.’

Iedereen kan zich aanmelden om op te treden in Loburg via cultureelcafe.eu. Ook studenten doen mee, soms puilt de zaal zelfs uit van de aanhang die zij meenemen. Bik: ‘Ik zet me nu al bijna acht jaar in voor stichting Cultureel Café. Het is erg leuk om te doen, het zijn altijd zulke mooie en gezellige avonden. Op 4 april staat onder meer op het programma: swingende pop en soulcovers van de band The Meeting, piano door Tessa, poëzie van stadsdichter Bob ter Haar, een column van Bob Vink en toegankelijke country-folk-popsongs door de band Cortez.’

Donderdag 4 april 2024
Café Loburg (Molenstraat 6)
Van 20:15 tot 23:00 uur
Gratis toegang

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.