Podium

Bier en Boeken.
Dennis Lebbing van de Stadsbrouwerij. Eigen foto

Wageningen weinig cultuur? Nee hoor! Op het Resource-podium dit keer de schrijvers, dichters en bierbrouwers van Wageningen.

Een bierproeverij terwijl Wageningse schrijvers voordragen uit eigen werk. Dat is Bier en Boeken. Bastian de Pooter, manager van de bblthk: ‘Bij Bier en Boeken proef je bier en literatuur. De schrijvers zijn lokaal en het bier ook.’ Het evenement wordt dan ook georganiseerd samen met Stadsbrouwerij Wageningen en vindt plaats in het naast de brouwerij gelegen café Rad van Wageningen.

Schrijvers worden door de bblthk gevonden via oproepjes, mond-op-mondreclame, maar ook via de stadsdichterverkiezingen. ‘Er doen twee dichters mee aan Bier en Boeken die afgelopen januari ook aan de stadsdichterverkiezing hebben meegedaan’, zegt De Pooter. ‘We vinden het leuk om nieuwe, onbekende talenten op het podium te zetten.’

De verhalen mogen over van alles gaan, op voorwaarde dat ze beginnen bij het bier.

Deelnemers krijgen vijf verschillende biertjes geserveerd en aan elk biertje is een schrijver gekoppeld. Voordat gasten het eerste nipje mogen nemen, vertelt Dennis Lebbing van de Stadsbrouwerij wat over het bier. Na de eerste slok is een lokale schrijver aan het woord. ‘De schrijvers krijgen een aantal weken van tevoren alvast ‘hun’ biertje zodat ze kunnen bedenken wat ze erover gaan vertellen’, zegt De Pooter. ‘De verhalen mogen over van alles gaan, op voorwaarde dat ze beginnen bij het bier. We hadden bijvoorbeeld iemand die bij een honingbier vertelde over liefde en zomeravonden. Sommigen maken een heel technisch verhaal over etiketten, anderen komen uit bij waarom bier goed is voor het milieu. Dat laatste met een dikke knipoog, natuurlijk.’

De literaire bieravond trekt een divers publiek, ouderen maar ook jongeren die net achttien zijn. ‘Studenten zijn soms wat lastig te bereiken’, zegt De Pooter, al heeft hij ze er graag bij. ‘Bovendien is de prijs zeer schappelijk: 15 euro voor vijf speciaalbiertjes mét literaire bijdrage. Dat vind je nergens anders’.

Bier en Boeken
Vrijdag 22 maart 2024
Van 20:00 tot 22:00 uur
Café Rad van Wageningen, 1e Kloostersteeg 5
Ticket 15 euro

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.